Peak Performance Programma

Tegenwoordig kampen we steeds meer met mentale, fysieke  en emotionele ongemakken. Vooral ondernemers, directeuren en (senior) managers lopen steeds vaker vast hierdoor. Privé problemen belemmeren de productiviteit op het werk en zakelijke problemen interfereren met de ‘quality time’ op het thuisfront. Dit veroorzaakt een vicieuze cirkel waar maar moeilijk uit te komen is.

Bij Invictus High Performance Coaching gaan we terug naar de kern. Door middel van een integrale aanpak nemen we de regie weer terug over ons leven. Maak kennis met ons F.I.E.R.C.E Impact Model. Volgens dit model gaan stapsgewijs een transformatie creëren. We beginnen bij onze kernidentiteit, creëren kennis en bewustwording wat betreft stress- en slaapmanagement, inventariseren belemmerende gedachtes en gewoontes en implementeren nieuwe krachtige routines. Dit stelt ons in staat om relaties te verdiepen en op emotioneel en mentaal niveau meer connecties te maken. Als gevolg kunnen we excellereren in ons leven, zowel op zakelijk als privé vlak.

Het wordt tijd om in aktie te komen. Hoe langer je blijft uitstellen of de pijnpunten blijft negeren, hoe groter de kans op onherstelbare schade.

 

Herken je je in het volgende:

✅ Je voelt je vaak vermoeid

Overatige vermoeidheid is een indicator van chronische stress en een onbalans in je autonoom zenuwstelsel. Op lange termijn levert dit schadelijke gezondheidseffecten op.

✅ Je bent thuis vaak (mentaal) afwezig

Je bent thuis maar toch weer niet. Je hebt moeite met het loslaten van je werk.  Je mist waardevolle tijd met je partner en kindere.

✅ Je ervaart fysieke ongemakken

Je zorgt niet goed genoeg voor jezelf waardoor je lichaam zwakker en vatbaarder voor ziektes wordt. Je lichaam is je gereedschap en dient goed onderhouden te worden.

✅ Je hebt moeite met helder denken en focussen

De korte termijn effecten van oververmoeidheid. Cognitieve vaardigheden verminderen en hebben nadelige impact op focus en besluitvorming.

✅ Je mist op emotioneel level connectie met je partner en kinderen

Je weet niet hoe je op emotioneel niveau moet levelen met je geliefden omdat je dit nooit geleerd hebt. Emotionele intelligentie is een krachtige eigenschap van ware leiders.

✅ Je hebt lange werkdagen

Je hebt het idee dat je altijd beschikbaar moet zijn voor werk en hebt moeite om een gezonde work – life balans in stand te houden.

✅ Je productiviteit is verminderd

Ook een gevolg van mentale vermoeidheid. Hoofpijn, gebrek aan focus, verwarring hebben een sterk negatieve impact op je productiviteit.

✅ Je voelt je schuldig

Je voelt je schuldig omdat je te weinig thuis bent, of nog erger, je voelt je thuis schuldig omdat je niet aan het werk bent. 

✅ Je slaapt slecht

Je slaapt slecht omdat je veel piekert of slechte routines hebt. Langdurige slechte slaapkwaliteit verhoogt de kans op metabole ziektes (o.a. kanker en diabetes type 2) en dementie ziektes exponentieel.

Wanneer je je herkent in meerdere van bovenstaande punten dan wordt het tijd om in aktie te komen. Blijven uitstellen is geen optie en zal de situatie alleen maar verergeren. Het wordt om te veranderen in wie je moet zijn om te doen wat je moet doen. Bij Invictus High Performance creëren we transformaties middels ons F.I.E.R.C.E. Impact Model

F.I.E.R.C.E.
Impact Model

Foundation

Kernidentiteit en mindset

Om duurzame veranderingen in te brengen zul je moeten veranderen in de persoon die groeikeuzes gaat maken in plaats van comfortkeuzes. Dit vergt een transformatie van kernidentiteit. We maken de shift van een belemmerende indentiteit die steeds terugvalt op excuses naar een krachtige kernidentiteit die gedreven en gedisciplineerd is.

Hier koppelen we een krachtige mindset aan zodat je vanuit gedrag de juiste akties gaat inzetten met als uitkomst de gewenste resultaten.

Insights

Het fundament voor een vitaal, productief en voldoenend leven is stress- en slaapmanagement

De mens is het enige organisme op aarde dat zich vrijwillig tekort doet van voldoende kwalitatieve slaap. Met alle gevolgen van dien. Welvaartsziektes zoals bepaalde kankersoorten, diabetes, overgewicht, hart- en vaatziekten, depressies, etc. zijn eerder de norm dan de uitzondering.

Sterk persoonlijk leiderschap begint bij het besef dat we eerst goed voor onszelf moeten én gaan zorgen voordat we voor anderen kunnen zorgen. Tijdens het traject zal uitvoerig gecoacht worden op het oiptimaliseren van stress- en slaapmanagement.

Exploration

Belemmerende gewoontes uitbannen en nieuwe gewoontes implementeren.

Tijdens deze module gaan we inventariseren welke belemmerende  gewoontes en gedachtes je gecreërd hebt. De kans is groot dat je veelal comfortkeuzes hebt gemaakt in plaats van groeikeuzes. Korte termijn voldoening, lange termijn ellende. Eerst erkenning, daarna volgt aktie. In overzichtelijke stappen gaan we nieuwe krachtige routines implenteren zoals een ochtend- en avondroutine, bewegen, etc.

Relationships

Connectie op een dieper level

Je kunt alleen maar inspireren en leiden wanneer je oprechte, intentionele converstaties met je omgeving aan gaat. Vaak zitten we teveel in ons eigen hoofd en luisteren we minder goed naar wat er tegen ons gezegd wordt. In deze module gaan we ontdekken wat er voor nodig is om oprechte connecties te maken. Je leert levelen op mentaal en emotioneel niveau. Dit is zowel in ons zakelijke als ons privé leven zeer belangrijk. 

Hier wordt het verschil gemaakt tussen een baas en een leider. Het verschil tussen positioneel leiderschap en relationeel leiderschap.

Ook wat betreft de thuissituatie maken we in deze module het verschil Ben je de afwezige en afgeleide ouder/partner of de bewust aanwezige en betrokken ouder/partner?

 

Conditioning

Je lichaam is je voornaamste gereedschap

Wanneer we op hoog niveau willen presteren is een gezond en sterk lichaam voornaam. Dat betekent niet dat je een vetpercentage onder 10%, een sixpack of het lijf van een bodybuilder moet hebben. Een gezond en sterk lichaam is een lichaam dat al je ideëen ten uitvoer kan brengen, pijnvrij is, vrij van ziektes en een krachtig en effectief brein huist.

Een gezond en sterk lichaam gaat niet alleen over spieren maar ook over gezonde organen, een goed werkend hormoonstelsel, luchtwegstelsel, voortplantingstelsel, hart- en vaatstelsel en nog veel meer.

D.m.v. intelligente krachttraining en cardiotraining dragen we op een positieve manier bij aan dit gezonde en sterke lichaam.

Excellence

De ultieme beloning, je alles-in-één leven

Wanneer je alle voorgaande stappen  van het F.I.E.R.C.E Impact Model in je leven hebt geïmplementeerd kan er maar een resultaat ontstaan, het creëren van maximale impact en voldoening. De optimale work – life balance en je alles-in-één leven. Je opereert effectiever, efficiënter en je relaties hebben meer diepgang dan voorheen.

Inbegrepen in het programma:

✅Duur: 6 maanden, wekelijks 45 minuten brutaal eerlijke coaching (fysiek of online)

✅(Digitaal) werkboek

✅Gezondheidscheck via InBody metingen

✅Beweegprogramma op maat via TrueCoach app

✅Resistance bands voor thuisworkouts

✅Ondersteuning met voeding

✅Check-ins na einde traject

 

Optioneel: 1 of 2x per week 45 minuten personal training

Al ruim 4 jaar was ik op zoek naar een voor mij juiste balans tussen werk en privé. Een drukke veeleisende baan naast mijn gezin met 2 jonge kinderen én nog tijd vinden om voor mezelf te zorgen bleef een uitdaging. Ik wist wat ik moest veranderen maar oude patronen doorbreken bleef voor mij erg moeilijk.

Dankzij de coaching van Toby m.b.t. persoonlijk leiderschap kwam die doorbraak er. Inzichten in kernidentiteit, mindset, stress- en slaapmanagement verbeterden mijn mentale, fysieke en emotionele weerbaarheid. Dat maakt zijn aanbod ook uniek. Toby is een gepassioneerde high performance coach die je duidelijk maakt hoe voornaam de relatie is tussen mind en body.

Het resultaat is een flinke persoonlijke groei, zowel als manager maar ook als vader/partner.

Soms confronterend maar uiteindelijk inspirerend. In één woord geweldig. Voor mij een gouden zet!
Maurice van Montfort
Senior Management ASML
Ruim een jaar geleden was ik op zoek naar hulp om een betere balans te vinden tussen mijn persoonlijke en zakelijke leven. Die hulp vond ik bij Invictus High Performance Coaching.

Toby creëert een veilige omgeving en neemt de tijd om te luisteren naar mijn verhaal, maar stelt ook indringende vragen om verder door te dringen tot de kern van het probleem. Stap voor stap leert hij me andere routines en gedragingen te ontdekken en toe te passen. Dankzij de bijkomende focus op bewegen en krachttraining ben ik ook fysiek sterker en fitter dan ik ooit ben geweest.

Dankzij Toby’s betrokkenheid en vakkundigheid zijn onze sessies vaak confronterend, maar ook inspirerend, en dragen bij tot een groter zelfvertrouwen en een beter inzicht in hoe ik me professioneel verder wil ontwikkelen.
Els Verhoeven
Sales Director, Europe, Middle East and Africa Security Products Johnson Controls
I had pleasure to attend the leadership program of Toby that combines physical strength sessions and leadership coaching.

It was very useful because it gave me important tools to improve my physical and stress resilience. I enjoyed the coaching sessions as he covers key pillars for healthy lifestyle (stress management, nutrition, sleep, physical activity) and help you to identify aspects of your personality to work on and improve.

I strongly recommend the coaching program of Toby for senior professionals who want to become better leaders.
Marco Iachello
Project Manager ASML